Allotjament rural a Fontclara


Programa:  Adequació parcial de masía per a turisme rural.
Localització:  Fontclara (Baix Empordà)
Data construcció:   2005
Referència:  2598

La masia es troba situada al nucli rural de Fontclara municipi de Palau Sator a la comarca del  Baix Empordà, i segons consta a la porta principal, data de l´any 1764 tot i les diverses actuacions al llarg del temps.

El projecte consisteix en l´adequació parcial de la casa per a turisme rural, amb la modalitat d´allotjaments rurals independents.

.

Es proposa reubicar la zona edificada, actualment com a cobert central, a la part posterior de l´era i a continuació del cobert que dóna a la riera. L´estructura resultant, amb l’alliberament del cos central recupera un pati millorant la resta de l´edificació, tant pel que fa a la il.luminació com ventilació, reconvertint els tancaments actualment interiors, en façana.

L´habilitació dels allotjaments rurals es proposen a la part posterior de la masia amb una bona orientació solar. Es tracta d´una peça allargada dividida en dues parts, una dóna directament al pati interior i es planteja la rehabilitació a dues plantes de la pallissa existent, l´altre part amb façana a l´era i a continuació del cobert existent es proposa també a dues plantes, amb la possibilitat de una planta soterrani, aprofitant el desnivell que existeix entre l´era i la part exterior del terreny, per magatzem i sales de màquines per les instal.lacions. La construcció d´aquest cos afegit es proposa amb materials tradicionals per una correcta integració amb la masia actual.

La planta baixa de la resta de la masia, es preveu adequar-la com a dependències i serveis complementaris a l´activitat proposada.